Praktische Info

Praktische Info

WANNEER VINDT SUNSET FESTIVAL PLAATS?
Sunset Festival vindt plaats op 28 + 29 augustus en 4 + 5 september 2021.

WAAR VINDT SUNSET FESTIVAL PLAATS?

Op de evenementenweide van het prachtige recreatiedomein De Lilse Bergen in Gierle, in het hart van de Kempen op een half uurtje van Antwerpen of Eindhoven.

Het recreatiestrand maakt geen onderdeel uit van Sunset Festival. Wie met z'n voetjes in het witte zand wil dansen zal nog een jaartje moeten wachten op Sunrise Festival, maar we beloven je dat ons festivalterrein er ook zonder strand fantastisch mooi zal uitzien!

HOELANG KAN IK ELKE EDITIE FEESTEN?
The Party Edition – zaterdag 28 augustus 2021 – 12:00u - 00:00u minimum leeftijd = 16 jaar

The Classics Edition
– zondag 29 augustus 2021 – 12:00u - 00:00u minimum leeftijd = 18 jaar

The Hard Edition
– zaterdag 4 september 2021 – 12:00u - 00:00u minimum leeftijd = 16 jaar

The Friends Edition
– zondag 5 september 2021 – 12:00u – 23:00u minimum leeftijd = 16 jaar

HOE OUD MOET IK ZIJN?
De minimumleeftijd voor Sunset Festival - The Party, Hard en Friends Edition is 16 jaar, voor Sunset Festival - The Classics Edition 18 jaar. Er kan aan de entree gevraagd worden of je dit ook kan aantonen.

WAT ZEG JE? COVID SAFE TICKET?

COVID SAFE TICKET
Maandag 19 juli heeft het Overlegcomité beslist dat vanaf 13 augustus (grote) festivals kunnen doorgaan zonder mondmaskerplicht en zonder social distancing en daar zijn wij natuurlijk zeer blij om!

Er is echter wel een belangrijke voorwaarde, namelijk dat alle bezoekers (alsook de medewerkers en artiesten) een geldig Covid Safe Ticket kunnen laten scannen voor ze het festivalterrein betreden.

Het Covid Safe Ticket is eenvoudig te verkrijgen via de CovidSafeBE-app die je download op je smartphone.

Meer info over het Covid Safe Ticket? Klik hier of bel CovidSafe-BE via 078 78 78 50.

Voor alle overige vragen omtrent corona contacteer je het algemeen informatienummer van de FOD Volksgezondheid via 0800 14 689.

Ook is het mogelijk om je QR-code af te printen, het allerbelangrijkste is dan wel een geldige legitimatie.

Jij kan maximaal meefeesten op Sunset wanneer je voldoet aan minstens 1 van de volgende 4 voorwaarden:


- je bezit een vaccinatiecertificaat waarmee je via jouw QR-code in de CovidSafeBE-app bewijst dat je op de dag van het festival al minstens 2 weken volledig gevaccineerd bent tegen COVID-19 (een test is dan niet nodig)

- je bezit een negatief PCR-testcertificaat dat gekoppeld is aan jouw QR-code in de CovidSafeBE-app (opgelet: deze is slechts 48 uur geldig vanaf het moment van afname!)

- je bezit een negatief antigeen(snel)testcertificaat dat gekoppeld is aan jouw QR-code in de CovidSafeBE-app (opgelet: deze is slechts 24 uur geldig vanaf het moment van afname!)

Sunset biedt een beperkt aantal antigeen(snel)tests aan op 5 minuten van het festival. Reserveer hier je tijdslot!

- je bezit een herstelcertificaat (opgelet: maximaal 6 maanden oud) die via jouw QR-code in de CovidSafeBE-app aantoont dat je hersteld bent van COVID-19 na een eerdere positieve PCR-test.

Nederland
Kom je uit Nederland? Toon dan jouw persoonlijke QR-code via de Nederlandse CoronaCheck-app (let op: aanpassen naar internationaal).

Ben je nog niet volledig gevaccineerd voor minstens 2 weken? Maak dan een testafspraak via testen voor reizen, dus niet via testen voor toegang. Testen voor toegang is namelijk alleen geldig in Nederland en niet in België.

Deutschland
Willkommen in Belgien! Every German visitor shows the personal QR code via the German CovPass app.

France
Vive la France! Make sure to show your personal QR code via the French TousAntiCovid app.

Alle overige nationaliteiten zullen het Europese Digitale Groene Certificaat moeten voorleggen middels de officiële, nationale corona app van hun thuisland.

PCR-testen en antigeen(snel)testen dienen te worden afgenomen bij officiële instanties die gekoppeld zijn aan de database van de overheid.

Dit kan je huisarts zijn, een COVID-19 testlocatie in je gemeente of voor de antigeen(snel)testen bij één van de aangesloten apothekers in België.

Wie ziek is of symptomen vertoont zoals bijvoorbeeld koorts kan alsnog de toegang geweigerd worden.

Nog geen 18 jaar?
Doorloop dan onderstaande 5 stappen (minimum leeftijd itsme app gebruikers is namelijk 18 jaar).

1) download de CovidSafeBE-app

2) selecteer ‘meld je aan met eHealth

3) kies nu voor ‘aanmelden via itsme

4) geef in het volgende scherm van itsme het telefoonnummer van één van je ouders in – jouw vader of moeder bevestigd dit vervolgens via zijn of haar eigen itsme app op zijn of haar eigen telefoon

5) check jouw eigen smartphone – er verschijnt nu een optie om jouw eigen naam te selecteren; voila se!

Neem dus je verantwoordelijkheid en beslis voor jezelf hoe jij veilig en gezond komt feesten op Sunset!

IK BEN MIJN GELDIGE LEGITIMATIE KWIJT! WAT NU?

Een officieel document van vermissing van je ID is ook geldig maar dan moet het een afgestempeld document van de politie zijn met je pasfoto, volledige naam en rijksregisternummer.

IS HET TERREIN TOEGANKELIJK VOOR MINDERVALIDEN?
Uiteraard doen wij ons best om het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken voor mindervaliden. De ondergrond bestaat grotendeels uit een mooie, stevige festivalweide en houten vlonders bij de podia. Voor meer vragen kan je ons altijd contacteren via info@sunsetfestival.be.

Op zoek naar de invalidenparkeerplaats? Volg de Kiss & Ride borden en krijg een plaats aangewezen na het tonen van jouw gehandicaptenkaart. Geen zorgen, onze stewards begeleiden jou via de kortste route over de verharde weg naar de inkom!

ZIJN ER KLUISJES?
Jazeker! Op Sunset Festival zijn kluisjes/lockers aanwezig. De huur van een kluisje kost je 6 EUR.

HOE KAN IK BETALEN?
Sunset = volledig cashless! De Cashless Card gebruik je om eten en drinken op het festival mee te kopen. Hier vind je alles wat je moet weten!

KAN IK CASH GELD PINNEN?
Helaas kun je ook geen cash geld pinnen op Sunset Festival aangezien Sunset volledig cashless is.

WAAROM WERKEN JULLIE MET EEN ECO TOKEN?

Sunset zegt NEE! tegen plastic want een beter milieu begint bij jezelf. Daarom werken wij, net zoals bij Sunrise, met het systeem van de Eco Token aan alle bars. Hoe het werkt? Dat lees je hier!

WAT BETEKENT ZERO TOLERANCE?
De lokale overheid hanteert een zero tolerance beleid ten aanzien van alle soorten soft- en harddrugs.

Wanneer overtredingen hierop worden vastgesteld door de politie, zal er bij beperkte gebruikershoeveelheden een onmiddellijke minnelijke schikking worden voorgesteld, wat betekent dat de boete die wordt opgelegd onmiddellijk betaald dient te worden alvorens je het festivalterrein weer mag betreden.

Wanneer je dit weigert of daartoe niet in staat bent, zal een proces verbaal worden overgemaakt aan het parket en riskeer je gerechtelijke vervolging. Grotere hoeveelheden leiden sowieso tot gerechtelijke vervolging en ontzegging van de toegang tot het festival of verwijdering van het terrein.

MAG IK DAN WEL MIJN MEDICIJNEN MEE NAAR BINNEN NEMEN?
Wie bepaalde medicatie dient bij zich te hebben, kan deze op vertoon van een doktersattest mee naar binnen nemen in de originele verpakking.

WAAROM HEB IK MIJN TICKETS NOG NIET ONTVANGEN?
Geen paniek, we sturen tickets pas kort voor Sunset uit. Dit om fraude en zwarthandel tegen te gaan.

Je ontvangt sowieso altijd wél een bevestiging wanneer de bestelling van je tickets is geslaagd. Controleer ook de spamfolder van je mailbox wanneer dit niet het geval is. De bevestigingsmail zelf geldt niet als toegangsbewijs voor het festival.

Let op: koop enkel via www.sunsetfestival.be tickets. Aangekochte tickets zijn niet restitueerbaar.

HELP, IK BEN MIJN TICKET KWIJT!
No stress! Ga naar customerservice.paylogic.com; onze ticketprovider staat jou bij met raad en daad!

IK KAN PLOTSELING NIET MEER EN WIL MIJN TICKET VERKOPEN! WIE, WAT, WAAR?
Wat jammer, zeg - helaas zijn aangekochte tickets niet restitueerbaar.

Voorkom fraude en verkoop jouw ticket via www.ticketswap.com. Zo blijven de prijzen eerlijk voor iedereen en speelt de koper het ook op safe. Ticketswap voorziet namelijk voor iedere koper een nieuwe barcode.

Maak je niet druk, het maakt absoluut niet uit op welke naam de tickets staan!

HOE ZIET HET TERREIN ERUIT?
Raak jij ook zo snel van 't padje? Stippel jouw dagje feesten nú uit met de festival map in de Sunset app!

KAN IK TIJDENS SUNSET HET TERREIN VERLATEN?

Nee, helaas is dit door extra veilgheidsmaatregelen absoluut niet mogelijk. Het principe in = in en uit = uit is van toepassing en de controle hierop is zeer streng.

WAAR VIND IK DE TIMETABLE?

Wie, wat waar, op welke dag en hoe laat?! Jouw avontuur start hier!

WAT VOOR WEER GAAT HET WORDEN DIT WEEKEND?

Ideaal festivalweer - flinke zonnige perioden en overal droog! Zorg wel dat je iets warms meeneemt voor 's avonds wanneer het afkoelt.

IK WIL GEEN GEHOORBESCHADIGING OPLOPEN, MAAR TOCH GENIETEN VAN DE MUZIEK
Wat zeg je?!? Oordopjes zijn gratis verkrijgbaar bij alle bars en kassa's op het festivalterrein.

OPENBAAR VERVOER
Ontdek de snelste manier om te reizen naar Sunset Festival vanaf jouw locatie op www.nmbs.be en www.delijn.be.

Er zullen geen shuttle services worden ingezet dus als je toch mee wilt feesten is het misschien een idee om samen met je vrienden een taxi te delen en deze van tevoren te regelen.

MET DE AUTO?
GPS-adres: Beersebaan, 2275 Gierle. Schakel vanaf hier de navigatie uit en volg de borden 'Sunset Festival'.

PARKEREN
Parkeren op wandelafstand van Sunset Festival kost 10 EUR. Je kan enkel ter plaatse betalen en wij vragen zoveel mogelijk contactloos te betalen. Cash betalen kan natuurlijk ook, gelieve dan wel gepast te betalen.

Laat geen waardevolle spullen achter in de auto. Ondanks dat er mobiliteitsmedewerkers aanwezig zijn op het parkeerterrein kan de organisatie in geen enkel geval aansprakelijk worden gesteld voor schade of diefstal op het parkeerterrein.

Let op: 'Don’t do Drugs & Drive'. Wij willen jullie graag de volgende editie weer heelhuids terugzien!

Op zoek naar de invalidenparkeerplaats? Volg de Kiss & Ride borden en krijg een plaats aangewezen na het tonen van jouw gehandicaptenkaart. Geen zorgen, onze stewards begeleiden jou via de kortste route over de verharde weg naar de inkom!

KISS & RIDE AREA
Er is een Kiss & Ride area aanwezig waar je kan worden afgezet en worden opgehaald. Deze bevindt zich onderaan afrit 22 'Beerse' (E34), vlakbij Sunset Festival. Je kunt uitsluitend worden afgezet en opgehaald bij deze Kiss & Ride area. De politie zal hierop toezien.

MET DE FIETS?
Goed bezig! Volg de fietsborden naar De Lilse Bergen (Gierle) en parkeer jouw fiets gratis vlakbij de hoofdingang. Volg vervolgens de borden naar Sunset Festival. De organisatie is in geen enkel geval aansprakelijk voor schade of diefstal dus maak je fiets zeker goed vast.

MAG IK NOG IETS VRAGEN?
Nou vooruit, omdat jij het bent. Stuur een mailtje naar info@sunsetfestival.be. Hou er alsjeblieft wel rekening mee dat het even tijd kan kosten om alle mails te beantwoorden.

Met cookies werkt deze website vlot en kunnen we u inhoud op maat tonen. Als u verder surft of op "Ja, ik accepteer cookies" klikt, dan aanvaardt u deze cookies. Meer informatie